Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016

Αστικό Σήμα: έκθεση των νικητών στο Μουσείο Μπενάκη

Το αρθρο το πηραμε απο το περιοδικο +design

14-01-2016
Την Άνοιξη του 2015 ανακοινώθηκε εκ μέρους Ελληνικού Ινστιτούτου Αρχιτεκτονικής η έναρξη του φοιτητικού διαγωνισμού “Αστικό Σήμα”.
Στόχος του διαγωνισμού ήταν η δημιουργία μίας υπαίθριας ξύλινης κατασκευής που θα λειτουργεί ως σημείο πληροφόρησης για δράσεις και γεγονότα που διεξάγονται μόνιμα, περιοδικά ή για ορισμένη χρονική διάρκεια.
Τα κύρια κριτήρια αξιολόγησης ήταν μεταξύ άλλων η αρχιτεκτονική ποιότητα της πρότασης και η ενεργειακή της αυτονομία, η ευκολία συναρμολόγησης/αποσυναρμολόγησης καθώς και η οικονομία της κατασκευής.
Τα βραβεία του διαγωνισμού απονεμήθηκαν στους νικητές τον Ιούνιο του 2015, και ήταν τρία βραβεία και τέσσερις έπαινοι, οι τελευταίοι χωρίς χρηματική αποζημίωση.
Το πρώτο βραβείο κέρδισε η ομάδα που αποτελείτο από τους Αιμιλία-Ήρα Δεσύπρη, Αριστείδη Μησιάρη και Φίλιππο Τσουλογιάννη – Νικολάου.
Στις 20 Ιανουρίου θα εγκαινιαστεί στο Μουσείο Μπενάκη η έκθεση των δημιουργιών των συμμετεχόντων στον διαγωνισμό αυτό, ενώ το έργο που απέσπασε το 1ο Βραβείο κατασκευάστηκε για τις ανάγκες της έκθεσης και θα παρουσιαστεί στο αίθριο του Μουσείου κατά τη διάρκειά της.
Χώρος: Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς 138, Αθήνα)
Διάρκεια: 21 Ιανουαρίου – 7 Φεβρουαρίου
Εγκαίνια: 20 Ιανουαρίου (20:00)
Περισσότερες πληροφορίες εδώ
Πρώτο βραβείο
Πρώτο βραβείο
Δεύτερο βραβείο
Δεύτερο βραβείο
Τρίτο βραβείο
Τρίτο βραβείο

Εκλογές ΕΔΙΕ - Υποψηφιοι για την Ελεγκτική Επιτροπη 2024-2026

  ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΕ ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ ΚΑΡΑΝΙΚΑ ΤΟΥΛΙΝΑ ΛΑΡΙΣΑ Facebook προφιλ https://www.facebook.com/toulinakaranika...