Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017

ΠΩΣ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ;


                



Ο τρόπος που βλέπεις, σκέφτεσαι και αντιμετωπίζεις τον εαυτό σου ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΤΑΙ από τις συμπεριφορές των άλλων στο πρόσωπό σου!
Αν εσύ ξέρεις τι θέλεις, οι άλλοι είναι ξεκάθαροι μαζί σου.
Αν εσύ είσαι σταθερός με τις αποφάσεις σου, οι άλλοι δυσκολεύονται να σε παρασύρουν με τη δική τους αναποφασιστικότητα.
Αν εσύ νιώθεις χαρά με αυτό που κάνεις, οι άλλοι δεν μπορούν να σου φορτώσουν τη δική τους δυστυχία.
Αν εσύ σκέφτεσαι για το μέλλον σου αισιόδοξα, οι άλλοι δεν μπορούν με τον αρνητισμό τους να σε παρασύρουν στην ηττοπάθεια.
Οι άλλοι άνθρωποι ΔΙΕΙΣΔΥΟΥΝ στο μυαλό και στην ψυχή σου μέσα από τις αδυναμίες σου.
Κάθε φορά που μειώνεις τον εαυτό σου και τις ικανότητές σου με τις σκέψεις σου γίνεσαι πιο αδύναμος.
Κι έτσι, δίνεις χώρο στο σκοτάδι να απλωθεί στη ζωή σου.
Καμιά δύναμη δεν έχουν οι άλλοι επάνω σου, παρά μονάχα αυτή που η χαμηλή σου αυτο-εικόνα τους αφήνει να έχουν.
Δυνάμωσε τον τρόπο που βλέπεις τον εαυτό σου και κανείς δεν μπορεί να σου κάνει κακό!


Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017

Εξοικονομείς κατ οίκον και στα δομικά υλικά!

Εξοικονομείς κατ οίκον και στα δομικά υλικά!


Με τα σωστά δομικά υλικά εξοικονομείς ενέργεια έως και 70%, ενώ αν τα συνδυάσεις σωστά μπορείς να δημιουργήσεις ένα σπίτι Σχεδόν Μηδενικής Ενεργειακής Κατανάλωσης. Μάθε τώρα τι πρέπει να προσέξεις για να σταματήσεις τις ενεργειακές «διαρροές» του χώρου σου!


  • Με την αντικατάσταση των δομικών υλικών, όπως τα τζάμια ή τα κουφώματα ανεβαίνεις ενεργειακή βαθμίδα και εξοικονομείς ενέργεια σε ποσοστό 70%.
Τα δομικά υλικά παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην ενεργειακή κατανάλωση ενός κτιρίου (κυρίως αυτά που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή του εξωτερικού κελύφους του κτιρίου) ενώ μπορούν και να επηρεάσουν σε μεγάλο βαθμό ην ενεργειακή κατάταξή του. Ο συντελεστής θερμοπερατότητας του κελύφους καθορίζεται στην ουσία από την θερμική συμπεριφορά (αυτό που ονομάζουμε συντελεστή θερμικής αντίστασης “λ”) του κάθε δομικού υλικού, αλλά και την αλληλουχία με την οποία αυτά χρησιμοποιούνται. Θα μπορούσαμε, ανάλογα με τη μεθοδολογία κατασκευής, να κατατάξουμε τις εξωτερικές τοιχοποιίες σε τρεις γενικές κατηγορίες: τις ελαφρές, τις μέσες (ή σύμμεικτες) και τις βαριές τοιχοποιίες. Και στις τρεις περιπτώσεις, τα υλικά με τον χαμηλότερο συντελεστή θερμικής αντίστασης (λ) είναι αυτά που καθορίζουν σε ποσοστό έως και 60% την συνολική ενεργειακή συμπεριφορά του κτιρίου. Αυτά τα δομικά υλικά καθιερώθηκε εδώ και πέντε δεκαετίες να ονομάζονται μονωτικά υλικά. Η εξέλιξη τους συνεχίζεται εντυπωσιακά και στις μέρες μας. Η συνήθης τοποθέτηση το μονωτικού υλικού στο κέλυφος του κτιρίου είναι στην εξωτερική πλευρά της τοιχοποιίας. Με αυτόν τον τρόπο το κτίριο «θωρακίζεται» από την επιρροή των εξωτερικών συνθηκών, ενώ παράλληλα μειώνονται οι πιθανότητες εμφάνισης υγρασίας και μούχλας. Αυτό φυσικά προϋποθέτει και την ορθή αντιμετώπιση των τυχόν θερμογεφυρών. 
  • Αν συνδυάσεις τα υλικά μπορείς να έχεις ένα σπίτι Σχεδόν Μηδενικής Ενεργειακής Κατανάλωσης
Η συμμετοχή των δομικών υλικών στην κατασκευή ενός κτιρίου σχεδόν μηδενικής ενεργειακής κατανάλωσης είναι καθοριστική και προκύπτει από την σωστή προσομοίωση του κτιρίου. Ένα νέου τύπου τούβλο, μια αυξημένη μόνωση, ένα καλύτερης ποιότητας κούφωμα, ένας ενεργειακός υαλοπίνακας, ένας συνδυασμός τελικά αυτών και άλλων υλικών και συστημάτων, μπορούν να οδηγήσουν στο Σχεδόν Μηδενικής Ενεργειακής Κατανάλωσης Κτίριο (ΣΜΕΚ). 

  • Μάθε για την σήμανση CE. Επέλεξε σωστά!
Η Ευρωπαϊκή Οδηγία 89/106/ΕΟΚ (CPD), η οποία ενσωματώθηκε στην ελληνική νομοθεσία με το Π.Δ. 334/94 ΦΕΚ 176/Α/25.10.1994, αφορά στη συμμόρφωση των προϊόντων του τομέα δομικών κατασκευών (Δομικά Υλικά) και την χρήση σήματος "CE". Ο όρος Δομικά Υλικά περιλαμβάνει τα προϊόντα που κατασκευάζονται για να ενσωματωθούν σε δομικά έργα εν γένει, που καλύπτουν τόσο τα κτίρια όσο και τα έργα πολιτικού μηχανικού. Με βάση αυτήν την Οδηγία, εκδίδονται Ευρωπαϊκά Πρότυπα με σκοπό την συμμόρφωση, ως προς τις καθοριζόμενες από αυτά απαιτήσεις, των εκάστοτε ομάδων ή μεμονωμένων προϊόντων.

Γενικές απαιτήσεις για τη σήμανση CE:
1.Μηχανική αντοχή και ευστάθεια
2.Πυρασφάλεια
3.Υγιεινή, υγεία και περιβάλλον
4.Ασφάλεια και προσβασιμότητα χρήσης
5.Προστασία κατά του θορύβου
6.Εξοικονόμηση ενέργειας και διατήρηση της θερμότητας
7.Βιώσιμη χρήση των φυσικών πόρων (νέα απαίτηση)

Για πολλά δομικά υλικά (όπως π.χ. διπλοί πολλαπλοί μονωτικοί υαλοπίνακες, ρολά, γκαραζόπορτες και άλλα), υπάρχουν τα αντίστοιχα εναρμονισμένα πρότυπα (ΕΝ) και οι προθεσμίες τους για να σημανθούν με CE έχουν λήξει προ πολλού. Στην Ελλάδα όμως, δυστυχώς, υπάρχει μια αδράνεια σε αυτό το θέμα (όπως και σε πολλά άλλα), που συντηρείται από την έλλειψη πληροφόρησης και οργάνωσης.

Έτσι, η σήμανση "CE" υποδηλώνει ότι το προϊόν πληροί αυτές τις συγκεκριμένες απαιτήσεις και αποτελεί για τις εταιρίες απαραίτητη προϋπόθεση για να επιτραπεί η χρήση των προϊόντων αυτών στην ευρωπαϊκή αγορά, χωρίς προσαρμογή ή επανέλεγχο των προϊόντων τους.


  • Ανάλογα το είδος της κατασκευής και με βάση τις κλιματικές συνθήκες (πχ θερμοκρασία) πρέπει να επιλέγονται και να τοποθετούνται τα κατάλληλα δομικά υλικά. Γι αυτό να απευθυνθείς σε εξειδικευμένο μηχανικό και όχι απλό τεχνίτη.
Ανάλογα με το είδος της κατασκευής πρέπει να γίνεται και η κατάλληλη επιλογή δομικών υλικών και αυτό προϋποθέτει καλή γνώση των ιδιοτήτων και της συμπεριφοράς τους καθώς και του περιβάλλοντος στο οποίο βρίσκεται η κατασκευή. Ειδικότερα, πρέπει να λαμβάνονται υπόψη οι εξωτερικοί παράγοντες που επιδρούν στην κατασκευή, ο τρόπος συμπεριφοράς των δομικών υλικών στις εξωτερικές επιδράσεις, οικονομικοί παράγοντες, όπως το κόστος των υλικών σε συνάρτηση με την αποτελεσματικότητα τους, το κόστος συντήρησής τους, η φιλικότητα προς το περιβάλλον, που περιλαμβάνει τις ενεργειακές ιδιότητες τους και κατ' επέκταση το κόστος που επιβαρύνει τον χρήστη ως ένοικο της εκάστοτε κατασκευής. 

Παράγοντες που επιδρούν στα δομικά υλικά 
- Οι κλιματολογικές συνθήκες
- Η υγρασία
- Η θερμοκρασία
- Ο άνεμος
- Το νερό 
- Η έκθεση σε ειδικές συνθήκες, οξέα, 
άλατα, χημικές ουσίες 
- Η ύπαρξη βλάστησης.

Φυσικά αυτά δεν είναι υποχρέωση των ιδιοκτητών να τα γνωρίζουν, αλλά των μηχανικών που μελετούν και υλοποιούν την ενεργειακή συμπεριφορά του κτιρίου. Οι μηχανικοί, μάλιστα, είναι κι εκείνοι που θα πρέπει να επιλέξουν τα κατάλληλα υλικά για τη συγκράτηση της θερμότητας, τη θερμομόνωση, τη θερμοχωρητικότητα, την ηχομόνωση, την αντισεισμικότητα, τη πυροπροστασία, τον περιορισμό της ακτινοβολίας, κ.α. ανάλογα με τις προδιαγραφές του κτιρίου, έτσι ώστε να επιτύχουν τη μεγαλύτερη δυνατή εξοικονόμηση ενέργειας. Η πραγματική ευθύνη των χρηστών στην προκειμένη περίπτωση είναι να απευθύνονται σε εξειδικευμένους μηχανικούς ενεργειακούς συμβούλους και όχι σε τεχνίτες και πωλητές προϊόντων.
ΠΗΓΗ

Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017

Το Ιούνιο οι αιτήσεις για το Εξοικονομώ Κατ' Οίκον

ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Το Ιούνιο οι αιτήσεις για το Εξοικονομώ Κατ' Οίκον

πηγή

Το «Εξοικονομώ Κατ' Οίκον»  θα παρέχει επιδοτήσεις έως 25.000 ευρώ και άτοκα δάνεια σε περίπου 40.000 νοικοκυριά για ενεργειακή ανακαίνιση της κατοικίας τους. Τα ποσοστά ενίσχυσης προσαυξάνονται κατά 5% ανά προστατευόμενο μέλος.
Συγκεκριμένα το πρόγραμμα παρέχει κίνητρα στους δικαιούχους να πραγματοποιήσουν τις πλέον σημαντικές παρεμβάσεις για τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης του σπιτιού τους συμβάλλοντας παράλληλα στην επίτευξη των ενεργειακών και περιβαλλοντικών στόχων της χώρας.
Ο ανώτατος επιλέξιμος προϋπολογισμός εργασιών είναι μέχρι 250 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο με ανώτατο όριο τις 25.000 ευρώ. Δηλαδή μία κατοικία 100 τ.μ. θα είναι δυνατόν να χρηματοδοτηθεί με επιχορήγηση και άτοκο δάνειο ή και με τα δύο κίνητρα έως και τα 25.000 ευρώ. Μία κατοικία 60 τ.μ. θα ενισχυθεί για 15.000 ευρώ.
Τα είδη των κατοικιών που μπορούν επιδοτηθούν από το Πρόγραμμα είναι: η μονοκατοικία , η πολυκατοικία για το τμήμα της που αφορά στο ως σύνολο των διαμερισμάτων του κτηρίου και το μεμονωμένο διαμέρισμα. Οι εργασίες για να είναι επιλέξιμες από το Πρόγραμμα, θα πρέπει να προκύπτουν βάσει των συστάσεων του Ενεργειακού Επιθεωρητή και θα αφορούν αποκλειστικά τις ακόλουθες τρεις κατηγορίες επιλέξιμων παρεμβάσεων. Αντικατάσταση κουφωμάτων (πλαίσια / υαλοπίνακες) και τοποθέτηση συστημάτων σκίασης. Τοποθέτηση θερμομόνωσης στο κέλυφος του κτηρίου συμπεριλαμβανομένου του δώματος / στέγης και της πιλοτής. Αναβάθμιση του συστήματος θέρμανσης και παροχής ζεστού νερού χρήσης. Με την ολοκλήρωση της συλλογής του συνόλου των απαιτούμενων δικαιολογητικών, υποβάλλεται αίτηση σε συμβαλλόμενη Τράπεζα.
Σε περίπτωση πολυκατοικίας ως σύνολο κτηρίου υποβάλλεται αρχικά αίτηση από εκπρόσωπο της πολυκατοικίας και εν συνεχεία το σύνολο των αιτήσεων των ιδιοκτητών στην ίδια τράπεζα. Ο ενδιαφερόμενος μπορεί να αναθέσει την υποβολή της αίτησης, την παρακολούθηση της υλοποίησης των παρεμβάσεων εξοικονόμησης ενέργειας και ολοκλήρωσης του έργου συμπεριλαμβανομένης της προσκόμισης των δικαιολογητικών έως την τελική εκταμίευση σε σύμβουλο έργου.
Οι δαπάνες που μπορούν να πραγματοποιήσουν τα νοικοκυριά κατόπιν σχετικής υπόδειξης από τους ενεργειακούς επιθεωρητές είναι η αντικατάσταση κουφωμάτων και συστημάτων σκίασης, η τοποθέτηση θερμομόνωσης στο κέλυφος των κτιρίων και αναβάθμιση του συστήματος θέρμανσης και παροχής ζεστού νερού.
Ο ενδιαφερόμενος μπορεί να αναθέσει την υποβολή της αίτησης, την παρακολούθηση της υλοποίησης των παρεμβάσεων εξοικονόμησης ενέργειας και ολοκλήρωσης του έργου συμπεριλαμβανομένης της προσκόμισης των δικαιολογητικών έως την τελική εκταμίευση σε σύμβουλο έργου.
Οι ομάδες των δικαιούχων έχουν χωριστεί σε επτά κατηγορίες ανάλογα με το εύρος των εισοδημάτων τους.
Σε κάθε μία από αυτές αντιστοιχεί και ποσοστό επιδότησης.
Στην πρώτη ομάδα ανήκουν όσοι έχουν ατομικό ετήσιο εισόδημα έως 10.000 καθώς και εκείνοι που δηλώνουν οικογενειακό εισόδημα έως 20.000 ευρώ. Το βασικό ποσοστό επιχορήγησης είναι 60%, το οποίο ανεβαίνει κατά 5% ανά προστατευόμενο μέλος, ωστόσο το ανώτατο ύψος ενίσχυσης φτάνει μέχρι το 70%.
Η δεύτερη κατηγορία περιλαμβάνει αυτούς που δηλώνουν ατομικό εισόδημα από 10.001 έως 15.000 ευρώ ή οικογενειακό από 20.001 έως 25.000 ευρώ. Σε αυτήν την κατηγορία το βασικό ποσοστό επιχορήγησης χαμηλώνει στο 50%, η προσαύξηση ανά προστατευόμενο μέλος παραμένει ίδια στο 5% με το μέγιστο ποσοστό χρηματοδότησης να παραμένει στο 70%, όπως δηλαδή και στην πρώτη κατηγορία.
Η τρίτη κλίμακα των δικαιούχων αφορά τα νοικοκυριά που έχουν εύρος ατομικού εισοδήματος από 15.001 έως 20.000 ευρώ και με τις οικογένειες που εμφανίζουν έσοδα από 25.001 έως 30.000 ευρώ. Το βασικό ποσοστό ενίσχυσης χαμηλώνει κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το αντίστοιχο της δεύτερης κλίμακας και διαμορφώνεται στο 40%. Πάλι η ενίσχυση ανεβαίνει κατά 5% ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών και το μέγιστο ποσοστό επιδότησης είναι στο 70%.
Στην τέταρτη ομάδα βρίσκονται εκείνοι με ατομικό εισόδημα από 20.001 έως 25.000 ευρώ ή οικογενειακό από 30.001 έως 35.000 ευρώ, και δικαιούνται ποσοστό επιχορήγησης 35%. Η προσαύξηση ανά παιδί είναι της τάξης του 5% και το ανώτατο ποσοστό είναι 70%.
Η πέμπτη κατηγορία περιλαμβάνει τα φυσικά πρόσωπα με εισόδημα από 25.001 έως 30.000 ευρώ και τις οικογένειες με εισόδημα από 35.001 έως 40.000 ευρώ. Το βασικό ποσοστό χρηματοδότησης είναι 30%, το οποίο προσαυξάνεται κατά 5% ανάλογα με τον αριθμό των προστατευόμενων μελών και το μέγιστο ποσοστό ενίσχυσης πια χαμηλώνει στο 50%.
Στην προτελευταία κλίμακα είναι όσοι έχουν ατομικό εισόδημα εύρους 30.001 έως 35.000 ευρώ και εκείνοι με οικογενειακό που κυμαίνεται από 40.001 έως 45.000 ευρώ. Τα νοικοκυριά δικαιούνται ποσοστό επιχορήγησης 25%. Αυτό ανεβαίνει κατά 5% ανά παιδί και το ανώτατο καταλήγει στο 50%.
Στην έβδομη κατηγορία το εύρος ατομικού εισοδήματος ξεκινά από 35.001 ευρώ και φτάνει έως τα 40.000 ευρώ, ενώ για το οικογενειακό κυμαίνεται από 45.001 έως τα 50.000 ευρώ. Οι δικαιούχοι σε αυτήν την περίπτωση δεν δικαιούνται επιδότησης, αλλά μπορούν να συνάψουν τραπεζικό άτοκο δάνειο.
Το δάνειο
Το ανώτατο ύψος του δανείου διαφοροποιείται ανάλογα με την επιδότηση που παίρνει ο ιδιοκτήτης του ακινήτου. Δηλαδή, ουσιαστικά έρχεται να καλύψει τη διαφορά της ενίσχυσης μέχρι την τελική δαπάνη των εργασιών. Το δάνειο επίσης δεν μπορεί να ξεπερνά τα 25.000 ευρώ.

Κυριακή 18 Ιουνίου 2017

Γιατί να επιλέξω LED φωτισμό


Δίοδος Εκπομπής Φωτός ή κοινώς LED (Light Emitting Diode), αποκαλείται ένας ημιαγωγός ο οποίος εκπέμπει φωτεινή ακτινοβολία στενού φάσματος, όταν του παρέχεται μία ηλεκτρική τάση κατά τη φορά ορθής πόλωσης.
Το LED εφευρέθηκε στη Ρωσία το 1920 αλλά άργησε πολύ να χρησιμοποιηθεί στο εμπόριο. Μόλις το 1962 χρησιμοποιείται στην Αμερική ως ενδεικτικές λυχνίες σε εργαστηριακά εξαρτήματα και μηχανήματα κι αργότερα τηλεοράσεις, ραδιόφωνα, τηλέφωνα, υπολογιστές τσέπης, ρολόγια και άλλες ηλεκτρικές συσκευές.
Εδώ και 10 χρόνια χρησιμοποιείται πλέον ευρέως και συνεχίζει να κερδίζει έδαφος έναντι των παραδοσιακών τρόπων φωτισμού.
Τα πλεονεκτήματα των LED είναι πολλά:
  1. Ενεργειακή απόδοση
Τα LED παράγουν περισσότερο φως ανά μονάδα ισχύος (lm/watt) συγκριτικά με τις λάμπες πυράκτωσης έτσι καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια.
  1. Οικονομία
Αφού καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια άρα εμείς έχουμε οικονομία.
Η αντιπρόταση που υπήρχε εδώ και κάποια χρόνια άκουγε στο όνομα CFL, ωστόσο μειονεκτεί σε αρκετά σημεία έναντι της ανερχόμενης LED τεχνολογίας. Οι λαμπτήρες CFL σίγουρα εξοικονομούν αρκετή ενέργεια σε σύγκριση με τους παλιούς λαμπτήρες πυρακτώσεως, σε καμία περίπτωση ωστόσο δεν αγγίζουν τα ποσοστά (περίπου 90%!) εξοικονόμησης ενέργειας (άρα και χρημάτων) που επιτυγχάνει η τεχνολογία LED.
Τα LED μας παρέχουν λοιπόν οικονομία στην κατανάλωση του ρεύματος έως 50% σε σχέση με τις ηλεκτρονικές  CFL και φθορίου λάμπες και έως 90% σε σχέση με τις λάμπες πυράκτωσης.
  1. Αντοχή στο χρόνο
Τα LED έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής μεγαλύτερη και από τις ηλεκτρονικές λυχνίες και από τις πυρακτώσεως.
Η διάρκεια ζωής των LED κυμαίνεται από 20.000-50.000 ώρες λειτουργίας.
Σε ιδανικές συνθήκες ρεύματος και θερμοκρασιών μπορούν να φτάσουν και να ξεπεράσουν τις 100.000 ώρες !
Επίσης δεν επηρεάζονται από κραδασμούς και δεν χρειάζονται συντήρηση.
  1. Χρώμα
Τα LED μπορούν να εκπέμψουν φως σε όλες τις αποχρώσεις του λευκού από ψυχρό λευκό έως πολύ θερμό αλλά και σε χρωματισμούς κόκκινο, πράσινο, μπλε (RGB) όπως και όλους τους ενδιάμεσους συνδυασμούς.
Τα LED μπορούν να προγραμματιστούν και να αλλάξουν χρωματισμούς με χρήση εκλεκτών .
  1. Φιλικά στο περιβάλλον
Τα  LED δεν περιέχουν επικίνδυνες ουσίες, όπως υδράργυρο, κάδμιο , μόλυβδο και φθόριο.
Οι ηλεκτρονικοί λαμπτήρες και οι παλιές φθορίου περιέχουν υδράργυρο, γεγονός διόλου… ευχάριστο σε περίπτωση που σπάσουν μιας και θεωρείται καρκινογόνος ουσία.
  1. Ικανότητα προσαρμογής
Τα LED παράγονται σε πάρα πολλές μορφές που μπορούν να τοποθετηθούν σε όλους τους χώρους και να έχουμε το σχήμα και το φωτισμό που επιθυμούμε.
Ειδικότερα η ταινίες LED μπορούν να κοπούν και να κολληθούν σε μικρά ή μεγάλα κομμάτια σε κρυφούς φωτισμούς, σχισμές, οπές και γωνίες σε οροφές ντουλάπες ράφια κ.τ.λ.
  1. Άμεσο άναμμα.
Τα LED έχουν στιγμιαία έναυση, σε αντίθεση με τους λαμπτήρες CFL που… θέλουν το χρόνο τους μέχρι να αγγίξουν το μέγιστο της φωτεινότητας τους όποτε πατάτε το διακόπτη.
  1. Ξεκούραστος Φωτισμός
Προσφέρουν άνετο και ξεκούραστο φωτισμό με πολύ καλή ποιότητα χρώματος (CRI>80)και χωρίς καθόλου υπεριώδη (UV) ακτινοβολία.
  1. Εξέλιξη
Η τεχνολογία των LED τα τελευταία 10 χρόνια έχει κάνει άλματα εξέλιξης και συνεχίζει να κάνει.
Έτσι τα LED γίνονται συνεχώς πιο φωτεινά πιο οικονομικά  πιο αξιόπιστα και πιο ευέλικτα με διαφόρους τύπους φωτιστικών.
Η εταιρία μας ψάχνει, ενημερώνεται και εξασφαλίζει πάντα τα LED τελευταίας γενιάς στις καλύτερες τιμές, από τους κορυφαίους εισαγωγείς και με πολυετή εγγύηση !!

Εκλογές ΕΔΙΕ - Υποψηφιοι για την Ελεγκτική Επιτροπη 2024-2026

  ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΕ ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ ΚΑΡΑΝΙΚΑ ΤΟΥΛΙΝΑ ΛΑΡΙΣΑ Facebook προφιλ https://www.facebook.com/toulinakaranika...