Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2018

Πρακτικοί κανόνες χρωμάτων για εσωτερικό σχεδιασμό
Το χρώμα άρχισε να είναι ευρύτερα διαθέσιμο στους εσωτερικούς χώρους μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. 
Ιδιαίτερα στην Ευρώπη, το χρώμα στο σπίτι φαινόταν σαν μια πραγματική πολυτέλεια. Η χημική βιομηχανία κατέστησε δυνατή την παραγωγή πολλών περισσότερων χρωμάτων στη βαφή. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, εξελίχθηκε ένα σύνολο κανόνων, δηλώνοντας ποιο χρώμα συνεργάστηκε καλύτερα. Πρόκειται για μια καλή βάση για την οικοδόμηση ιδεών, αλλά με πολλά περισσότερα χρώματα, τεχνικές εφαρμογής και επιφάνειες που είναι διαθέσιμες σήμερα, μπορούμε εύκολα να υπερβούμε αυτές τις βασικές αρχές. 
Γι 'αυτό σας παρουσιάζουμε κάποιους πρακτικούς κανόνες χρωμάτων για το Interior Design


Όλα τα κόκκινα πάνε μαζί, όπως και όλα τα ροζ. Ορισμένες αποχρώσεις κόκκινου και ροζ μαζί μπορεί να είναι 
τέλεια για ένα πλούσιο, παθιασμένο σαλόνι ή ένα παστέλ, floral υπνοδωμάτιο.

Τα μαλακά πορτοκάλια είναι πολύ ζεστά, ενώ τα πιο σκούρα πορτοκάλια πρέπει να χρησιμοποιούνται με μέτρο. Τα χρώματα των πορτοκαλιών συνδέονται συνήθως με τη διασκέδαση, την ασυνήθιστη εξωστρέφεια, τη φωτιά, τη δραστηριότητα, τον κίνδυνο, τη γεύση και το άρωμα και προφανώς την εποχή του φθινοπώρου.

Οι καφέ τόνου φαίνονται υπέροχοι με το πορτοκάλι. Τα Τορκουάτο και τα δροσερά γκρίζα είναι καλά συμπληρωματικά χρώματα στο πορτοκαλί.


Οι κίτρινοι τόνοι πηγαίνουν καλά με πράσινο και πορτοκαλί, δημιουργούν ένα φρέσκο ​​συναίσθημα. 

Τα μπλε και το κίτρινο ή το χρυσό είναι συμπληρωματικά χρώματα και δημιουργούν έναν πιο κλασσικό συνδυασμό εσωτερικών χώρων για ένα ζεστό, φρέσκο ​​περιβάλλον. 
Προσθέστε λίγο ματζέντα ή πράσινο για φαντασία και τόνους.Το πράσινο χρησιμοποιείται συχνά ως ουδέτερο χρώμα για να ισορροπήσει ένα δωμάτιο, 
δεδομένου ότι ορισμένες πράσινες αποχρώσεις, όπως το μαλακό φασκόμηλο ή η μέντα, 
μπορούν να πάνε σχεδόν με οποιοδήποτε άλλο χρώμα.Όλα τα μπλε και όλα τα πράσινα πάνε μαζί. Οι αποχρώσεις του μπλε και του πράσινου είναι φανταστικές μαζί σε όλα τα επίπεδα έντασης, από τον απαλό ουρανό και το αυγό πάπιας μέχρι τα σκοτεινά μελάνια και τα παγόνια.


Οι βιολετί αποχρώσεις μπορούν να λειτουργήσουν καλά μαζί, αλλά μπορεί να είναι και υπερβολικές για τους περισσότερους. Violets επίσης φαίνονται υπέροχα με πράσινα. Οι μπλε βιολέτες λειτουργούν καλά με δροσερά μπλε και με κόκκινες βιολέτες φαίνονται όμορφα με μαλακά ροζ. Χρησιμοποιήστε βιολετί για να δώσετε μια πινελιά σε ένα πιο κλασικό εσωτερικό.


Τα γκρι και τα ουδέτερα αναμιγνύονται καλά για ένα κλασικό σκηνικό με διακριτικές αποχρώσεις 
και τέτοιες "άχρωμες" παλέτες ήταν δημοφιλείς στο παρελθόν και εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται σήμερα. 
Σχεδόν οποιοδήποτε χρώμα μπορεί να αναμιχθεί με ουδέτερα και γκρι χρώματα για να δημιουργήσει 
ασυνήθιστους και εντυπωσιακούς εσωτερικούς χώρους.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου