Πέμπτη, 3 Μαρτίου 2016

STOP BULLYING...BE A FRIEND!!!

Το Bullying αποτελεί ένα από τα σοβαρότερα σύγχρονα κοινωνικά προβλήματα.
Πολυπληθή τα κρούσματα του, σε παγκόσμιο επίπεδο.

 Και τα θύματά του είναι μικρά παιδιά.
Παιδιά τα οποία υπόκεινται σωματική ή λεκτική βία, ή το συνδυασμό και των δύο, άνευ λόγου. Οι θύτες τους είναι συνήθως είτε συνομήλικοι, ή λίγα χρόνια μεγαλύτεροι συμμαθητές τους από το κοινό σχολικό τους περιβάλλον
. Οι συνέπειες του bullying διόλου ευκαταφρόνητες μιας και μπορούν να διαταράξουν τη ψυχοσωματική υγεία των παιδιών, ακόμη και στην περίπτωση, που δεν υποστούν, οποιασδήποτε μορφής, άσκηση σωματικής βίας.

Τα παρακάτω 10 δεδομένα σχετικά με το Bullying, που βρέθηκαν κατόπιν ερευνών, θα σου δώσουν μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για την έκταση και το βάθος του προβλήματος:
. Περίπου 160,000 έφηβοι κάνουν κοπάνα από το σχολείο καθημερινά εξαιτίας του bullying.
. Πάνω από 3.2 εκατομμύρια μαθητές είναι θύματα bullying ετησίως.

. To 90% των μαθητών δημοτικού καταγγέλλουν ότι έχουν πέσει θύματα bullying.
. Ο 1 στους 10 μαθητές παρατάει εντελώς το σχολείο λόγω του επαναλαμβανόμενου bullying που υπόκειται.

.  Μέχρι την ηλικία των 14, λιγότερο από το 30% των αγοριών, και από το 40% των κοριτσιών θα μιλήσουν με συνομηλίκους τους για το bullying.
. Ο σωματικός εκφοβισμός αυξάνεται στο δημοτικό σχολείο, κορυφώνεται στο γυμνάσιο, και μειώνεται στο λύκειο. Αντίθετα ο λεκτικός,παραμένει σταθερός.

. Το 71%  των μαθητών αναφέρουν περιστατικά bullying ως ένα από τα προβλήματα του σχολείου τους.
. Το 17% των Αμερικανών μαθητών αναφέρουν ότι υπήρξαν θύματα εκφοβισμού 2-3 φορές το μήνα ή και περισσότερο κατά τη διάρκεια ενός εξαμήνου.
. Ο 1 στους 4 καθηγητές δεν δίνουν καν σημασία στα περιστατικά bullying και θα παρέμβουν μονάχα στο 4% των περιστατικών τα οποία θα αντιληφθούν να γίνονται ενώπιόν τους.
. Πάνω από το 67% των μαθητών πιστεύει ότι τα σχολεία δεν αντιμετωπίζουν το bullying αποτελεσματικά, με ένα μεγάλο ποσοστό μαθητών να πιστεύει ότι η βοήθεια των ενηλίκων είναι σπάνια και αναποτελεσματική.
Μας ζητηθηκε απο την διευθυνση του 1Ου Δημοτικου Σχολειου Αγριας Βολου να φτιαξουμε μαζι με τους μαθητες της 6ης ταξης ενα μικρο συνθημα στην πισω αυλη του σχολειου που να αφορα το συγκεκριμενο θεμα.
Με μεγαλη μας χαρα πηγαμε σχεδιασαμε,βαψαμε μαζι με ολα τα παιδια της 6ης και οχι μονο γελασαμε και διδαχθηκαμε κι εμεις μαζι με τα παιδια οτι δεν υπαρχει μονο σχολικη βια αλλα αυτη υφισταται σε πολλες μορφες και ολοι μαζι μπορουμε να βαλουμε το δικο μας λιθαρακι οσο μικρο κι αν ειναι αυτο για να εξαληφθει το φαινομενο της βιας παντου!!
Αυτο που σαν ενωση μπορουμε να κανουμε ειναι μεσω της απλης αυτης μορφης δρασης μας να κανουμε τα παιδια περα απο το βιωμα της ζωγραφικης να κανουν το συνθημα που διαλεξαμε και τροπο ζωης.


              STOP BULLYING ...BE A FRIEND λοιπον!!!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου